7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Grahamka z duszonymi grzybami leśnymi i pieczarkami



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

mała grahamka
1/4 szkl. leśnych grzyóow (podgrzybki, kurki)
100 g pieczarek
posiekana szalotka
1/2 łyżeczki oliwy do smażenia
natka
szczypiorek
łyżeczka białego wina
łyżeczka mąki
1/4 szkl. mleka 0,5% [zwykłego lub roślinnego]
papryka łagodna

Przygotowanie:

Pieczarki i szalotkę obsmażyć na oliwie. Dodać pozostałe grzyby, natkę, szczypior i obsmażać ok. 2-3 min. Wlać wino i dalej smażyć ok. 3 min. Dodać mąkę, wymieszać i smażyć 1 min. Wlać mleko i dusić 4 min.

Po zdjęciu z ognia posypać papryką i przełożyć na grahamkę przekrojoną na pół.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-04-23 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Super Linia" - miesięcznik promujący zdrowy styl życia, nr 11/2001
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Bardzo prosty wegański bigos z grzybami leśnymi (tudzież pieczarkami) (wegańska)
Bakłażany faszerowane grzybami leśnymi (lakto-wege)
Sałatka z soczewicy z grzybami leśnymi (wegańska)
Kalafior z boczniakami lub grzybami leśnymi (wegańska)
Papryki faszerowane ryżem i grzybami leśnymi (wegańska)
Tagiatelle z grzybami leśnymi lub shitake i szpinakiem (wegańska)
Pierogi mocno leśne z kaszą gryczaną i grzybami (wegańska)
Dynia duszona z grzybami (wegańska)
Grzyby (leśne i pieczarki) panierowane otrębami (bez ograniczeń)
Pieczarki duszone (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas