7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Zapiekanka z grubego makaronu

Ta typowo południowa potrawa, syci sama w sobie - nie wymaga żadnych przystawek ani dodatków.



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: dla 4 osób

50 dag makaronu (typu penne lub tortelini)
8 dużych ładnych pomidorów
20 ząbków czosnku
2 cebule
5 dag sera (parmezan lub grana)
pęczek bazylii
pęczek tymianku
sol i pieprz
oliwa

Przygotowanie:

Wymieszaj w dużym naczyniu: ugotowany "al dente" (twardawy) makaron, pokrojone pomidory, posiekaną cebule i czosnek. Posól i popieprz. Przełóż do żaroodpornego naczynia, polej oliwą i posyp tartym serem. Piecz w temp. 200 stopni C przez 45 min. Po wyjęciu z pieca posyp posiekanymi ziołami.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-04-23 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Uroda nr 3/2002
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Brokułowa zapiekanka z makaronem i porem (wegańska)
Zapiekanka warzywno-serowa na makaronie, ziemniakach lub chlebie (lakto-wege)
zapiekanka z ziemniakow 2 (lakto-wege)
Zapiekanka Marasa (lakto-wege)
Zapiekanka z fasolką (bez ograniczeń)
Zapiekanka z brokułami (lakto-wege)
zapiekanka jabłkowa (bez ograniczeń)
Zapiekanka warzywna (wegańska)
Pęczakowa zapiekanka (wegańska)
Zapiekanka "gołąbek" (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas