7686 przepisów wegetariańskich
w tym 4881 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Sos śmietanowo-pietruszkowy



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

4 łyżki natki pietruszki
masło
1 łyżka mąki
1 szkl. wywaru z warzyw
1/2 szkl. śmietany
sól
ewentualnie sok z cytryny

Przygotowanie:

Masło rozetrzeć, wymieszać z mąką, rozprowadzić gorącym wywarem. Wymieszać. Wlać do pozostałego wywaru, zagotować.

Dodać śmietanę, natkę, przyprawić solą. Ewentualnie zakwasić sokiem z cytryny.
Nadesłał(a) Rena, dnia: Apr 18, 2002
Źródło/autor przepisu: "Super Linia" - miesięcznik promujący zdrowy styl życia, nr 9/2001
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Fasolka w sosie pietruszkowym (lakto-wege)
Jajko w sosie pietruszkowym (bez ograniczeń)
Sos czosnkowo-pietruszkowy - doskonały! (wegańska)
Makaron z sosem pietruszkowo-groszkowym (wegańska)
Sos śmietanowo-chrzanowy (lakto-wege)
Sos pomidorowo-śmietanowy (lakto-wege)
Sos orzechowo-pietruszkowy genialny do pizzy, zapiekanek itp. (wegańska)
Spagetti z sosem śmietanowym i czosnkiem (lakto-wege)
Makaron z sosem serowo-śmietanowym (lakto-wege)
Sos śmietanowo-czosnkowy do kalafiora (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas