7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Zupa krem z kalarepy



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: dla 4 osób

150 g kalarepy
włoszczyzna (marchew, pietruszka, kawałek selera) lub gotowy bulion
łyżeczka mąki
5 łyżek zimnego mleka
łyżeczka masła
żółtko
2 łyżki śmietanki
sól
cukier
koperek do posypania

Przygotowanie:

Marchew, pietruszkę i seler umyć, obrać, pokroić na połówki, zalać wrzącą wodą i ugotować do miękkości. Wywar odcedzić, włożyć umytą, obraną i pokrojoną na cząstki kalarepę, ugotować. Wyjąć i przetrzeć przez sito do wywaru.

Mąkę rozprowadzić zimnym mlekiem, wlać do zupy i zagotować. Masło utrzeć z żółtkiem na jednolitą masę i zaparzyć gorącą zupą wszystko energicznie ubijając trzepaczką. Dodać śmietankę. Przyprawić solą i cukrem, posypać posiekanym koperkiem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-04-04 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Super Linia" - miesięcznik promujący zdrowy styl życia, nr 9/2001
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

niezłe, podobne do kremu z dyni
~mniam 2005-07-02 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Krem z kalarepy z mlekiem kokosowym (wegańska)
Zupa-krem bakłażanowa (lakto-wege)
Zupa-krem z melisy (lakto-wege)
Zupa krem warzywna (lakto-wege)
Zupa krem z pieczarek (bez ograniczeń)
Zupa-krem z mrożonek (wegańska)
Zupa-krem rzodkiewkowa (wegańska)
Zupa krem z brokułów (wegańska)
Zupa-krem z pokrzywy (wegańska)
Zupa-krem kalafiorowa (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas