7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Placki z kukurydzy konserwowej doprawione cayenne



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: dla 4 osób

puszka kukurydzy (425 g)
2 jajka
30 g masła
2 łyżki mleka
60 g mąki
sól
pieprz cayenne
6 łyżek oleju do smażenia

Przygotowanie:

Kukurydzę odsączyć. Żółtka utrzeć z masłem, mlekiem i 150 g kukurydzy - potem dodać mąkę i pozostałą kukurydzę. Doprawić do smaku. Z białek i szczypty soli ubić sztywną pianę, delikatnie wymieszać z ciastem.

Z ciasta formować placuszki i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Osączyć z tłuszczu.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2010-03-06 23:34:36.131
Źródło/autor przepisu: Claudia nr 7/2000
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Placki kukurydziane (z kukurydzy konserwowej) (ovo-wege)
Placki z kukurydzy i kwaśnej śmietany z gałką muszkatołową (bez ograniczeń)
Placki curry z kukurydzy i kaszki kukurydzianej z sałatką pomidorową (bez ograniczeń)
Dip z awokado z cayenne (wegańska)
Meksykańskie ciasteczka czekoladowe z nutą cayenne (wegańska)
Chutney jabłkowy z cynamonem, goździkami i cayenne (wegańska)
Mrożenie kukurydzy (wegańska)
Zupa z kukurydzy (wegańska)
Kotlety z kukurydzy (wegańska)
Pasta jajeczna doprawiona musztardą (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas