7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Patison duszony z pomidorem

Średnia ocena: [3.0 z 2 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1/2 małego patisona
1 średni pomidor
1/2 cebuli
ząbek czosnku
łyżeczka oliwy
sól
curry
pieprz
koper do posypania

Przygotowanie:

Patisona umyć, obrać, usunąć nasiona i pokroić w słupki. Pomidora sparzyć i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i posiekać.

Warzywa zalać 1/2 szkl. wody i oliwą, dusić. Gdy płyn odparuje, dodać przyprawy. Wymieszać, zdjąć z ognia i posypać koprem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-03-15 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Super Linia" - miesięcznik promujący zdrowy styl życia, nr 11/2001
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Patisony duszone z warzywami, soczewicą i ziołami (wegańska)
Patisony faszerowane morelami, twarogiem jaglanym i suszonymi pomidorami (wegańska)
Kalafior duszony w pomidorach (wegańska)
Seler duszony z pomidorem (lakto-wege)
Młoda kapusta duszona z pomidorami (wegańska)
Dynia duszona w pomidorach z cebulą (wegańska)
Kapusta duszona z jabłkami i pomidorami (wegańska)
Bakłażan w słupkach duszony w pomidorach (wegańska)
Cukinie duszone po toskańsku (z pomidorami) (lakto-wege)
Nadziewany patison - pychota (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas