7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Kotlety z gotowanych jarzyn - kapusty i włoszczyzny

Można wykorzystać włoszczyznę z gotowania bulionu.

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

800 g mieszanych jarzyn:
- 1/4 główki kapusty
- 2-3 marchewki
- 1 pietruszka
- 1 seler
- 1 cebula
2,5 łyżki kaszy manny
sól
pieprz
3 łyżki bułki tartej do obtaczania
olej do smażenia
ew. 2 łyżki margaryny/oleju do smażenia cebuli

Przygotowanie:

Warzywa umyć i obrać. Marchew, pietruszkę i selera ugotować we wrzącej, osolonej wodzie, dodając na koniec podzieloną na części kapustę.

Miękkie jarzyny odcedzić, odcisnąć i zmielić. Dodać zrumienioną na margarynie lub oleju cebulę, do tego kasza manna, sól i pieprz do smaku. Dokładnie wymieszać i uformować kotlety. Obtoczyć w tartej bułce i usmażyć na rozgrzanym oleju. Podawać np. z kaszą kuskus.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-04-04 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Super Linia" - miesięcznik promujący zdrowy styl życia, nr 11/2001
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kotlety z włoszczyzny (wegańska)
Kotlety pożarskie w wersji wege (z gotowanego zboża i kapusty) (wegańska)
Kapuśniak z włoskiej kapusty, ziemniaków i innych jarzyn (wegańska)
Kotlety z warzyw gotowanych (ovo-wege)
Kotlety warzywne z włoszczyzny i papryki (ovo-wege)
Kotlety z tartych warzyw (włoszczyzny) (ovo-wege)
Kotlety z kapusty (wegańska)
Kotlety z soi i gotowanych jajek (ovo-wege)
Kotlety z fasoli gotowanej z mlekiem (bez ograniczeń)
Duszony mix jarzyn z kalafiorem, kapustą i kabaczkiem (z grzankami) (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas