7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Grzyby (leśne i pieczarki) panierowane otrębami



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: dla 6 osób

800 g grzybów (pieczarki, borowiki, maślaki, podgrzybki)
ocet + woda do ich wypłukania

4 łyżki mąki
sól
1 jajko
2 łyżki mleka
4 łyżki otrąb
oliwa do smażenia

Przygotowanie:

Grzyby oczyścić, dokładnie wypłukać w wodzie zakwaszonej octem. Z większych grzybów zdjąć kapelusze, mniejsze zostawić w całości.

Przygotowane grzyby obtoczyć w osolonej mące, potem jajku rozbitym mlekiem, a na koniec w otrębach. Smażyć na rozgrzanej oliwie.

Wskazówki i uwagi:

Podawać z sosami, surówkami, sałatkami.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-04-04 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku" Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Grzyby panierowane (bez ograniczeń)
Smażone panierowane grzyby (kapelusze) (ovo-wege)
Leśne grzyby zapiekane o orzechowym aromacie (wegańska)
Panierowane i faszerowane pieczarki (ovo-wege)
Panierowane pieczarki a'la kotelciki (ovo-wege)
Grahamka z duszonymi grzybami leśnymi i pieczarkami (wegańska)
Pasztet z okary i otrębów pszennych z pieczarkami i pestkami (wegańska)
Bardzo prosty wegański bigos z grzybami leśnymi (tudzież pieczarkami) (wegańska)
Naleśniki z otrębami (bez ograniczeń)
Gofry z otrębami (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas