7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Sos kefirowo-ogórkowy ze świeżego lub kiszonego ogórka z jabłkiem

Do ugotowanych ziemniaków. Do duszonych, grillowanych lub smażonych warzyw.



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

1 starty świeży lub kiszony ogórek
1 jabłko
sok z cytryny
1 szkl. kefiru
1/2 szkl. ubitej śmietanki
estragon
koperek
sól
cukier

Przygotowanie:

Ogórka i jabłko zetrzeć, jabłko skropić sokiem z cytryny. Wszystkie składniki wymieszać i doprawić do smaku.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-03-16 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku" Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Napój ogórkowo-koperkowo-kefirowy (lakto-wege)
Sałatka z czerwonych buraków, fasoli i ogórka kiszonego (wegańska)
Bazyliszek - surówka z cykorii, ogórka kiszonego i pomidora (wegańska & RAW)
Marynowana jarzynka z marchewki, cebuli i ogórka kiszonego (wegańska)
Sos do spaghetti ze świeżych pomidorków (wegańska)
Sos żurawinowy z jabłkiem (wegańska)
Sos twarożkowo-ogórkowy a'la tzatziki (do warzyw) (bez ograniczeń)
Sałatka z czerwonej fasoli, ogórka kiszonego, papryki i pomidora (lakto-wege)
Chłodnik litewski z botwiną, kwasem ogórkowym i ogórkami kiszonymi (bez ograniczeń)
Kotleciki z jaglanki i czerwonej soczewicy z dodatkiem ogórka kiszonego (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas