7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Puree z cebuli z zasmażką i gałką muszkatołową

Średnia ocena: [1.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 6 osób

75 dag cebuli
2 łyżki oleju sojowego lub słonecznikowego
2 łyżki maki
1 szkl. mleka (zwykłego lub roślinnego)
sól
pieprz
gałka muszkatołowa
ew. zarodki lub kiełki pszenicy

Przygotowanie:

Cebule obrać, ugotować w niewielkiej ilości osolonej wody, odcedzić, przetrzeć lub zmiksować.

Mąkę lekko zrumienić na patelni (bez tłuszczu), dodać olej, rozprowadzić mlekiem, dodać przyprawy, mieszając zagotować. Przetartą cebulę wymieszać z sosem. Można dodać zarodki lub kiełki pszenicy.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-03-15 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku" Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pieczarki zapiekane na puree ziemniaczanym z gałką muszkatołową (lakto-wege)
Chłodnik z buraczków z cebulą i gałką muszkatołową (lakto-wege)
Sos beszamelowy z gałką muszkatołową (lakto-wege)
Placek ziemniaczany z gałką muszkatołową (wegańska)
Placki z kukurydzy i kwaśnej śmietany z gałką muszkatołową (bez ograniczeń)
Pieczarki duszone doprawione gałką muszkatołową (wegańska)
Halawa - Sudzi ka halawa (z szafranem i gałką muszkatołową) (wegańska)
Ciasto daktylowe z gałką muszkatołową lub cynamonem (wegańska)
Kotleciki z gotowanej brukselki z czosnkiem i gałką muszkatołową (wegańska)
Sos z tofu z gałką muszkatołową do pieczonych warzyw (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas