7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 6 osób

1 kg cykorii
1 cebula
4 łyżki oleju sojowego lub słonecznikowego
sok z cytryny
sól
cukier
pieprz

Przygotowanie:

Cykorię oczyścić, wyciąć twardy środek, wrzucić na patelnię teflonową, lekko obrumienić. Włożyć do rondla, dodać olej, cebulę pokrojoną w talarki, podlać niewielką ilością wody, dusić pod przykryciem. Pod koniec duszenia dodać sok z cytryny i przyprawy.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-03-16 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku" Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

zrobiłam bardzo podobnie, i przyznam, iż z lekka przypomina mi w smaku szparagi.
~Gosia 2017-05-10 14:55:33.656

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Papryka duszona z cykorią i kaparami (wegańska)
Cykoria duszona słodko-kwaśna (wegańska)
Tarta z cykorią (ovo-wege)
Pieczona cykoria (wegańska)
Sałatka z cykorii z amarantusem (lakto-wege)
zapiekanka z cykorii z pieczarkami (lakto-wege)
Łódeczki z cykorii - na słodko (wegańska & RAW)
Cykoria zapiekana z parmezanem (lakto-wege)
Indyjska cykoria z tofu (wegańska)
Surówka z cykorii, najprostsza (wegańska & RAW)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas