7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

1 żółtko
2 płaskie łyżeczki mąki ziemniaczanej
wanilia lub cukier waniliowy
1 szkl. mleka
2 cukru

Przygotowanie:

Z żółtka, mąki ziemniaczanej, sproszkowanej wanilii lub cukru waniliowego i kilku łyżek mleka sporządzić zawiesinę. Resztę mleka zagotować z cukrem, wlać zawiesinę, mieszając zagotować.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-04-03 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku" Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sos waniliowo-owocowy (ovo-wege)
Gruszki w sosie waniliowym (bez ograniczeń)
Jabłko w sosie waniliowym (bez ograniczeń)
Truskawki w sosie waniliowym (wegańska)
Pascha waniliowa (bez ograniczeń)
Gofry waniliowe (bez ograniczeń)
Babeczki waniliowe (bez ograniczeń)
Ciasteczka waniliowe w czekoladzie (lakto-wege)
Szybki banan waniliowy (lakto-wege)
Ciasto waniliowe z czekoladą (ovo-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas