7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

5 łyżeczek marmolady owocowej (z owoców dzikiej róży, derenia, żurawin, porzeczek itp. lub marmolady wieloowocowej)
2 szkl. wina owocowego lub wody
cukier do smaku
sok z cytryny
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej

Przygotowanie:

Marmoladę rozetrzeć z winem, dodać cukier i sok z cytryny do smaku, zagotować. Podprawić zawiesiną z mąki ziemniaczanej i 1/2 szklanki wody, mieszając zagotować.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-04-01 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku" Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sos waniliowo-owocowy (ovo-wege)
Marmolada z cytrusów (wegańska)
Marmolada z bananów (wegańska)
Sałatka owocowa z sosem z tofu (wegańska+miód)
Ciastka piwne z marmoladą (lakto-wege)
Gruszka kardynała - na lodach, z sosem owocowym (lakto-wege)
Sałatka owocowa z ryżem i sosem śmietankowym (wegańska)
Krem na białkach z marmolady (do babeczek) (ovo-wege)
Biszkopty amarantusowe nadziewane marmoladą (bez ograniczeń)
Marmolada z owoców róży i pomidorów (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas