7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

1,5 szkl. zimnego mleka
1 żółtko
2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej
wanilia lub cukier waniliowy
2 łyżki cukru
0,5 szkl. naparu z kawy

Przygotowanie:

Z 0,5 szklanki mleka, żółtka, mąki ziemniaczanej i wanilii lub cukru waniliowego sporządzić zawiesinę. Resztę mleka zagotować z cukrem, dodać napar z kawy. Na gotujące się mleko z kawą wlać zawiesinę, zagotować mieszając.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-03-23 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku" Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

A do czego ten sos kawowy?
autor anonimowy 2004-11-13 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Babka kawowa (ovo-wege)
Pianka kawowa (wegańska)
Muffinki kawowe (wegańska)
Rolada kawowa po wiedeńsku (bez ograniczeń)
Muffinki czekoladowo-kawowe (wegańska)
Koktajl bananowo-kawowy (wegańska & RAW)
Bezy waniliowe, kakaowe lub kawowe (ovo-wege)
Flip jajeczno-kawowy na mleku (bez ograniczeń)
Mrożona kawa z likierem kawowym (bez ograniczeń)
Angielski deser śmietankowo-kawowy (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas