7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Pseudo powidła

Właściwie jest to "wynalazek uboczny", który powstał przy wymyślaniu manny z suszonymi śliwkami. Takie pseudo powidła bardziej przypominają prawdziwe, domowe powidła, niż te sklepowe! Pomysł wchodzi do mojego jadłospisu :)

Średnia ocena: [5.0 z 5 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [8]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

suszone śliwki (nie wędzone!)
odrobina soku z cytryny
+ ew. kawałek słodkiego, soczystego jabłka lub banana

Przygotowanie:

Aby śliwki zmiękły, należy namoczyć je we wrzątku na przysłowiowe 5 min. Następnie odcedzamy je i miksujemy blenderem ręcznym z niewielkim dodatkiem wody i odrobiną soku z cytryny.

Dla urozmaicenia i nieco mniejszej gęstości można zmiksować śliwki razem z kawałkiem jabłka lub banana.
Nadesłał(a) patrycccja, dnia: 2002-03-21 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:


Nie do zastąpienia i na dodatek pozwalają na inwencję twórczą. Do swoich powideł często dodaję miód i siemię lniane, tak dla zdrowotności - pycha :)
martusiak 2013-10-19 19:25:25.333

alutek, po co przechowywać, skoro można zjeść. Są takie pyszne:)
Dana 2013-06-02 13:42:51.212

ile można to przechowywać ? :)
~alutek 2013-04-06 21:21:03.935

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Wieloowocowe powidła (wegańska)
Pasta pseudo - makrelowa (wegańska)
kanapki z powidłami śliwkowymi (wegańska)
Pseudo dżem z suszonych owoców (wegańska)
Powidła węgierkowe (bez mieszania)! (wegańska)
Powidła śliwkowe (bez cukru) (wegańska)
Proste pseudo-risotto by me (z czerwoną fasolą) (wegańska)
Pseudo-owsianka z siemieniem lnianym i rodzynkami (wegańska)
Kruchy mazurek z kremem kajmakowym i powidłami (lakto-wege)
Buchty drożdżowe pieczone, nadziewane powidłami lub dżemem (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas