7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Farsz bakłażanowy z papryką i pomidorami, do naleśników



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: na ok. 12 naleśników

0,5 kg bakłażanów
1 cebula
1 ząbek czosnku
1 czerwona papryka
3 średniej wielkości pomidory (mogą też być z puszki)
2-3 łyżeczki kolendry
sól
pieprz
oliwa do smażenia

Przygotowanie:

Bakłażany obrać i pokroić w kostkę, posypać solą. Po ok. 1/2 godz. opłukać zimną wodą, odsączyć i wytrzeć do sucha papierowym ręcznikiem.

Na patelni podsmażyć posiekaną cebulę. Następnie dodać zmiażdżony czosnek i pokrojoną dowolnie paprykę. Wrzucić bakłażany i pomidory. Doprawić wszystko kolendrą i pieprzem. Dusić wszystko ok. 30 min., aż prawe cały sok wyparuje. I farsz gotowy.
Nadesłał(a) patrycccja, dnia: 2002-04-16 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: przepis dostałam od Gosi Zaleskiej-Gajc z pl.rec.kuchnia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pokrzywowy farsz do naleśników (bez ograniczeń)
Farsz do naleśników z soczewicy (wegańska)
Kurki jako farsz do naleśników (wegańska)
Nadziany pomidorek (z bakłażanowo-cukiniowym farszem) (wegańska)
Grecka zupa bakłażanowa z pomidorami (wegańska)
Pieczona papryka z pastą bakłażanowo-orzechową (lakto-wege)
Pieczone naleśniki z warzywami (farsz) (lakto-wege)
Farsz do naleśników z czerwonej kapusty (wegańska)
Naleśnik z farszem pieczarkowo-serowym (bez ograniczeń)
Naleśniki z farszem szpinakowo-pieczarkowym (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas