7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Sałatka wiosenna z jajkami, rzodkiewką i kukurydzą w sosie majonezowo-smietanowym



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: dla 4 osób

10 jajek, pół słoika (dżemówki) majonezu, pół szklanki kwaśnej smietany, pęczek szczypiorku, pęczek rzodkiewki, puszka kukurydzy, sól, pieprz, bazylia, pieprz ziołowy, szczypta oregano

Przygotowanie:

Jajka ugotować na twardo, pokroić w dużą kostke, posiekać szczypiorek, rzodkiewkę pokroić w półplasterki, wrzucić do miski, dodać odsączoną kukurydzę; majonez, śmietanę, przyprawy wymieszać, dosyć mocno posolić, dodać do sałatki, lekko wymieszać, wstawić na godzine do lodówki, podawać z ciemnym chlebem
Nadesłał(a) autor anonimowy, dnia: 2002-04-24 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sałatka wiosenna z jajkami i rzodkiewką w sosie majonezowo-smietanowym (bez ograniczeń)
Sałatka wiosenna ryżowa z jajkami, ogórkiem i kukurydzą (ovo-wege)
Sałatka pieczarkowa z jajkami i kukurydzą (ovo-wege)
Sałatka ziemniaczana z jajkami i kukurydzą (ovo-wege)
Sałatka z brokułów z jajkami, pomidorem i majonezowym "winegretem" (bez ograniczeń)
Wiosenna sałatka z rzodkiewkami, selerem naciowym i fenkułem (lakto-wege)
Ostra wiosenna sałatka z rzodkiewką, mozarellą i wasabi (bez ograniczeń)
Ryżowa sałatka z fasolą, kukurydzą, papryką i rzodkiewkami (wegańska)
Pyszna wiosenna sałatka z ogórkiem, pomidorem, rzodkiewką i serkiem wiejskim (lakto-wege)
Sałatka z bobu na zimno, z sosem majonezowo-czosnkowym (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas