7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Surówka ze świeżego kalafiora z ogórkami małosolnymi i kukurydzą

Surówka wykorzystywana do obiadu, kanapek i na imprezach. Pyszna!



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: dla 6 osób

świeży kalafior
6 średnich ogórków małosolnych
puszka kukurydzy
5-6 łyżek majonezu
sól
pieprz

Przygotowanie:

Kalafior oczyścić z zielonych liści, podrobić na większe różyczki, spaczyć w gorącej wodzie przez 1-2 minuty, ostudzić . Tak przygotowany zetrzeć na tarce warzywnej o dużych oczkach. W ogórkach małosolnych odkroić obie końcówki, pokroić w drobną kostkę. Dodać kukurydzę z puszki. Wszystkie składniki połączyć, dodać odrobinę soli i pieprzu i wszystko połączyć z majonezem. Udekorować sałatą lub koperkiem.
Nadesłał(a) ~Zuzka, dnia: 2002-05-25 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sałatka babska czyli ziemniaczana z ogórkami świeżymi, małosolnymi i koperkiem (wegańska)
Surówka z kalafiora i pomidorów (wegańska)
Gulasz z kostki sojowej z jałowcem i ogórkami małosolnymi lub kiszonymi (wegańska)
Surówka z pomidorów i świeżego szpinaku (wegańska)
Chłodnik gospodarski - z kapustą, kukurydzą i ogórkami kiszonymi (lakto-wege)
Sałatka serowo-makaronowa z ogórkami, papryką i kukurydzą (bez ograniczeń)
Surówka z kalafiora z ananasem i orzechami (lakto-wege)
Surówka z kalafiora i papryki z oliwkami (wegańska)
Surówka z włoszczyzny z papryką i ogórkami kiszonymi (wegańska)
Surówka marchewkowa z koperkiem i kukurydzą (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas