7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Chłodnik biały (śmietankowy z ogórkiem, rzodkiewką i jajkiem)



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

śmietana
szczypiorek
koperek
ogórki
jajka na twardo
rzodkiewki
sól
kwasek cytrynowy

Przygotowanie:

Najpierw siekamy szczypior i koper. Ogórki kroimy dosyć drobno. Solimy i dobrze wygniatamy. Zmaltretowanej zieleninie pozwalamy postać jakieś pół godzinki.

Potem dodajemy pokrojone jajka na twardo, rzodkiewkę
poplasterkowaną i kwasek cytrynowy do smaku (można też ten kwasek przed gnieceniem dać).

Śmietankę rozrabiamy z dużą ilością zimnej, przegotowanej wody i zalewamy warzywka. Troszkę mieszamy, no i teraz do lodówy, a my do czyszczenia ziemniaczków - wersja z ziemniaczkami jest mniamniuśna.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-05-27 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: daga-78
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Chłodnik wiosenny z rzodkiewką i ogórkiem (lakto-wege)
Chłodnik litewski z ogórkiem i rzodkiewkami (bez ograniczeń)
Kremowy chłodnik jogurtowy z ogórkiem i rzodkiewką (lakto-wege)
Pikantny chłodnik z rzodkiewkami, ogórkiem i cebulą barwiony buraczkiem (bez ograniczeń)
Chłodnik litewski z jajkiem (bez ograniczeń)
Chłodnik z ogórków małosolnych (lakto-wege)
Zielony chłodnik z liści rzodkiewek (wegańska)
Sos biały do makaronu (śmietankowy z czosnkiem) (lakto-wege)
Kapusta (biała lub kiszona) w sosie śmietankowo-koperkowym (wegańska)
Chłodnik z botwinki z ziemniakami i jajkiem (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas