7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Farsz do naleśników z tzw. warzyw po chińsku (z imbirem)

Wg autora przepisu "farsz ten jest super w smaku, jak się go zrobi na chrupko, czyli nie dosmaży."

Średnia ocena: [4.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [1]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

marchewka
seler
pietruszka
olej do smażenia
sos sojowy
dużo imbiru
por

Przygotowanie:

W mojej interpretacji wygląda tak: oskrobuję marchewkę, selera, pietruszkę, myję i kroję na paseczki wielkości zapałki. Rzucam na mocno rozgrzany tłuszcz i dość krótko smażę, dodając sosu sojowego i przede wszystkim dużo imbiru.

Pod koniec smażenia dorzucam pora skrojonego w zapałkę.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2002-05-27 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna ircx.pl.polskavege lub pl.soc.wegetarianizm
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Bardzo dobre i niedrogie. Doceniam, że zawiera składniki do zdobycia na każdym targu choćby i na przednówku.
kruszonka 2010-03-14 13:33:09.086

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pieczone naleśniki z warzywami (farsz) (lakto-wege)
Naleśniki z warzywami zapiekane w pomidorowym sosie (farsz i sos) (wegańska)
Pokrzywowy farsz do naleśników (bez ograniczeń)
Kurki jako farsz do naleśników (wegańska)
Farsz do naleśników z soczewicy (wegańska)
Jarzynki po chińsku z imbirem, grzybami shiitake i makaronem sojowym (wegańska)
Naleśnik z farszem pieczarkowo-serowym (bez ograniczeń)
Naleśniki z farszem szpinakowo-pieczarkowym (bez ograniczeń)
Farsz cukiniowo-pieczarkowy (np. do naleśników) (wegańska)
Farsz do naleśników z czerwonej kapusty (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas