7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

niespodzianka



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

2 marchwie
olej rzepakowy
hojna lyzeczka curry
kilka szczypt asafetidy
garsc glabow od kapusty pekinskiej
3 chochle "do zupy" ugotowanego ryzu
2 lyzki stolowe sosu sojowego shoyu
pieprz czarny

Przygotowanie:

1. umylem i pokroilem 2 marchwie na waskie paski
2. rozgrzalem olej rzepakowy na duuuzej patelni
4. wrzucilem marchew
3. dodalem hojna lyzeczke curry (madie in hongkong)
4. dodalem kilka szczypt asafetidy
5. zmineijszylem gaz i przykrylem pokrywka
6. pokroilem garsc glabow od kapusty pekinskiej
7. wrzucilem glaby po ok. 10 minutach do marchwi
8. poszedlem sobie na 10 minut - dusilo sie na malym gazie
9. wrocilem i dodalem 3 chochle "do zupy" ugotowanego ryzu
10. dodalem 2 lyzki stolowe sosu sojowego shoyu
11. zmielilem i dodalem hojnie czarnego pieprzu
12. dodalem troche wody i wymieszalem
13. poczekalem chwile az sie ryz podgrzeje
Nadesłał(a) pat, dnia: 2002-05-27 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna ircx.pl.polskavege lub pl.soc.wegetarianizm
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Galaretka "wredna-niespodzianka-dla-mięsożerców" (wegańska)

Nowości:

Orientalna brukselka z mlekiem kokosowym (wegańska)
Zupa z cukinii i jarmużu (wegańska)
Proste naleśniki z bananem i kakao (wegańska)
Komosa na czerwono (wegańska)
Niebiańska Tarta Gruszkowo Jabłkowa (lakto-wege)
Proste burgery soczewicowo-jaglane (wegańska)
Surówka z mizuny w lekkim winegrecie (wegańska)
Domowa zupka instant (wegańska)
Dynia z papryką (wegańska)
Rosół z brukselką (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas