7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Pędy bambusa z warzywami i tofu

Najlepiej jeść z ryżem ugotowanym z kurkumą na lepką paćkę, ale nie rozgotowaną.

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

puszka pędów bambusa
niezbyt duży kawałek tofu
olej do smażenia
cebulka
opakowanie mrożonki z różnymi warzywami lub można tez sobie dobrać samemu świeże warzywa, danie bardzo dobre jest z groszkiem, fasolką szparagową, brokułem

sól ziołowa
pieprz kolorowy
pieprz ziołowy
curry
chili
słodka papryka

Przygotowanie:

Warzywa ugotować na parze na pół twardo. Cebulkę pokroić i przesmażyć na oleju, wkruszyć na to tofu. Po chwili dodać odsączone pędy bambusa i warzywa. Przyprawić. Można podlać trochę wodą i smażyć aż wszystko się połączy, będzie ładnie wyglądało i smakowicie pachniało, czyli niezbyt długo.
Nadesłał(a) Talka, dnia: 2002-05-29 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: moja siostra jadła cos takiego w knajpie, a ja to spreparowałam
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Ryż zapiekany z warzywami, ciecierzycą i pędami bambusa (wegańska)
Potrawka chińska - ryż z warzywami, pędami bambusa i grzybami mun (wegańska)
Zupa z pędów bambusa (wegańska)
Tofu z shitake i pędami bambusa w kwaśnym sosie chińskim (wegańska)
Chińszczyzna z groszkiem, brokułami i pędami bambusa (wegańska)
Kaszmirski ryż (na mleku, z pędami bambusa, kukurydzą i kiełkami soi) (lakto-wege)
Wiosenna sałatka z marchewki, ogórka i pomidora z pędami bambusa i sosem chili (wegańska)
Makaron ryżowy z warzywami, bambusem i grzybami mun (wegańska)
Chiński mix warzyw z bambusem w sosie słodko- kwaśnym (wegańska)
Tofu z warzywami w stylu indyjskim (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas