7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Zupa marchwiowa z estragonem

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

10 marchewek
4 ziemniaki
1/2 małego selera
1 por
3 duże cebule
4 łyżki z oliwy do smażenia
sól
pieprz
pęczek świeżego estragonu

Przygotowanie:

Marchew, ziemniaki i selera pokrój w kostkę, pora w cienkie plasterki. Cebulę posiekaj i podsmaż na 3 łyżkach oliwy. Całość zalej 2 l wody, posól i popieprz. Gotuj przez ok. godzinę.

Przed podaniem dodaj posiekany estragon i pełną łyżkę oliwy.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-06-04 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Uroda nr 5/2002
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa Colettki - marchwiowa z ryżem (wegańska)
Marchwiowa zupa krem z soczewicą i kolendrą (lakto-wege)
cukinia pachnąca estragonem (wegańska)
Deser marchwiowo-jabłkowy (wegańska)
Napój pomarańczowo-marchwiowy (wegańska)
Napój marchwiowo-pomarańczowy (wegańska)
Dynia marynowana z goździkami, cynamonem i estragonem (wegańska)
Ciasto marchwiowe z tartymi orzechami (wegańska)
Curry kalafiorowo-ziemniaczano-marchwiowe (wegańska)
Szparagi po mediolańsku (pieczone pod parmezanem i bułką tartą z estragonem) (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas