7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

kurki
cebula
ew. por
ew. pomidor
sól
pieprz

ew. sos beszamelowy:
50 gr. masła (w wersji wegańskiej olej/oliwa)
50 gr. mąki
3/4 litra mleka (w wersji wegańskiej mleko sojowe)
sól
pieprz

Przygotowanie:

Kurki poddusić z cebulką, trochę soli, trochę pieprzu. Dodać np. trochę pora, trochę więcej cebuli albo pomidora.

Naleśniki można polać na talerzu sosem beszamelowym, ew. zapiec w piekarniku pod beszamelem.
Nadesłał(a) autor anonimowy, dnia: 2002-06-08 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: na podstawie przepisu z pl.rec.kuchnia, przepis podala Ewa
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pokrzywowy farsz do naleśników (bez ograniczeń)
Farsz do naleśników z soczewicy (wegańska)
Pieczone naleśniki z warzywami (farsz) (lakto-wege)
Farsz do naleśników z czerwonej kapusty (wegańska)
Naleśnik z farszem pieczarkowo-serowym (bez ograniczeń)
Naleśniki z farszem szpinakowo-pieczarkowym (bez ograniczeń)
Farsz cukiniowo-pieczarkowy (np. do naleśników) (wegańska)
Farsz z botwinki z bryndzą - do pierogów, naleśników, krokietów (lakto-wege)
Farsz do naleśników ze szpinaku z żółtym serem i śmietaną (lakto-wege)
Farsz do naleśników z tzw. warzyw po chińsku (z imbirem) (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas