7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

kitri

Średnia ocena: [4.5 z 2 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [3]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 1 osoby

ryż;
baza warzywna: ziemniak, marchew;
dodatki są różne w zależności od pory roku, a mogą to być:
kalafior, brukselka, groszek, pomidor, cukinia, brokuł, seler, pietruszka i co tam jeszcze przyjdzie do głowy;
pomidory;
masala;

Przygotowanie:

warzywa - jakie masz pod ręką wrzucane w kolejności od najtwardszych + oczywiście ryż. Na końcu pomidor w dużych kawalkach + masala (przyprawy wg uznania). Finito. Każde kitri jest inne. :-)
Nadesłał(a) Seva, dnia: 2002-06-08 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Groch. Powinien być jeszcze groch, który się rozgotowuje. Kiedy już jest prawie miękki, dajemy warzywa i ryż (15 min. przed końcem gotowania.
A w ramach masali można podsmażyć łyżeczkę-dwie curry na odrobinie oleju (dodajemy na koniec).
W takim wariancie to będzie całość pokarmowa.
~Artur 2014-10-13 18:54:10.557

Właściwie możnaby to równie dobrze nazwać risotto...
~Bacchus 2006-02-09 00:00:00.0

seva - mistrz lapidarności ;-)
wojmat 2002-06-14 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Nowości:

Zupa krem z jarmużu z kaszą jęczmienną (wegańska)
Denaturatka - zupa z kapusty czerwonej (wegańska)
Bigos z kiszonych buraków (wegańska)
Aromatyczne pieczone ziemniaki z sosem z jarmużu, pomidorów i garam masala.. (wegańska)
Zapiekanka z bakłażanem i cukinią (wegańska)
Domowe pesto (lakto-wege)
Azjatyck mix- improwizacja (wegańska)
Tarta zimowa ze szpinakiem (wegańska)
Bakłażany zapiekane z jabłkiem (wegańska)
Surówka z czerwonej kapusty (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas