7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Pasta twarogowa z kaparami i ogórkiem konserwowym



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

250 g twarogu
100 g masła
1-2 łyżki kwaśnej śmietany
1 łyżka kaparów
1 ogórek konserwowy
1 opakowanie mieszanki przypraw do past twarogowych Kotanyi
lub własna mieszanka:
- papryka
- sól
- cebula
- pietruszka
- czosnek
- szczypiorek
- gałka muszkatołowa
- pieprz czarny
- pieprz cayenne
- bazylia
- kminek

Przygotowanie:

Utrzeć masło o temperaturze pokojowej. Dodać 1 opakowanie przyprawy do past twarogowych, twaróg, śmietanę, posiekane kapary i ogórek konserwowy, dobrze wymieszać.

Wskazówki i uwagi:

Ja osobiście kaparów nie siekałam (nie ma potrzeby - są małe), dodałam ich więcej, tak samo jak i ogórka, i wyszła bardzo smaczna, czerwono-zielona pasta.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-06-09 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: z opakowania przyprawy Kotanyi "mieszanka przypraw do past twarogowych"
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

uważam, że 1 opakowanie przyprawy w stosunku do podanej masy to stanowczo za dużo. Ja daję 2 łyżeczki.
~andy 2005-08-17 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Twarogowa pasta cebulowa (lakto-wege)
Krem z groszku konserwowego z kaparami i suszonymi pomidorami (wegańska)
Sałata rzymska z ogórkiem, kaparami, szczypiorkiem i rzeżuchą (wegańska)
Pasta twarogowa z pieczarką i kiełkami rzodkiewki (lakto-wege)
Pasta kanapkowa z soczewicy z oliwkami i kaparami (wegańska)
Pasta z groszku konserwowego i oliwek (wegańska)
Pasta z groszku konserwowego z kuminem (wegańska)
Pasta z groszku konserwowego z musztardą (wegańska)
Pasta z groszku konserwowego z czosnkiem (wegańska)
Pasta z pieczarkami i ogórkiem (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas