7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Banany w miodzie z migdałami (z grilla)



Rodzaj diety: wegańska+miód

Składniki:

4 banany
cytryna
2 łyżki miodu
4 łyżki płatków migdałowych
łyżka cukru waniliowego

Przygotowanie:

Z cytryny wycisnąć sok. Banany umyć i osuszyć, ale nie obierać. Przekroić wzdłuż na pół. Przełożyć na aluminiowe tacki do grillowania, skropic połową soku z cytryny. Miód wymieszać z łyżką ciepłej wody i resztą soku cytrynowego. Połówki bananów posmarować miodem, oprószyć płatkami migdałowymi i cukrem. Grillować około 10 minut.

Wskazówki i uwagi:

Zamiast skrapiać cytryną można rumem lub winiakiem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-06-09 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Sylwia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Banany w miodzie (wegańska+miód)
Banany z grilla z orzechami włoskimi (wegańska)
Pigwówka na miodzie (wegańska+miód)
Piernik staropolski na miodzie (bez ograniczeń)
Piernik po szlachecku na miodzie (ovo-wege)
Chleb razowy drożdżowy na miodzie (lakto-wege)
Brzoskwinie z grilla (wegańska+miód)
Wegeburgery z grilla (bez ograniczeń)
Kartofelki z grilla (wegańska)
Czosnek z grilla (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas