7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Pęczakowa zapiekanka



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

pęczak
mielone kotlety sojowe (ja używam kotletów Polgruntu)
bulion warzywny
przyprawy

a do tego do wyboru jedna z wersji:
- buraczki + trochę startego chrzanu
- ogórki kiszone + cebulka
- pomidory
- szpinak + ząbek czosnku
- pieczarki

Przygotowanie:

1. Gotujemy pęczak
2. Na grubej tarce lub w malakserze ścieramy buraczki, smażymy, dodajemy trochę startego chrzanu
3. Przygotowujemy mieleńca sojowego zgodnie z przepisem na opakowaniu, doprawiamy po swojemu i smażymy tę masę na patelni
4. W naczyniu żaroodpornym układamy warstwę pęczaku, warstwę buraczkową, na niej warstwę mieleńcową. Dolewamy bulionu warzywnego, przykrywamy i zapiekamy.

Warstwę buraczkową można zastąpić:
- pokrojonymi w cieniutkie plasterki i zmieszanymi z posiekaną cebulką ogórkami kiszonymi
- pokrojonymi w plasterki pomidorami
- warstwą duszonego szpinaku doprawionego ząbkiem zmiażdżonego czosnku
- smażonymi pieczarkami
Nadesłał(a) kimberlit, dnia: 2002-06-12 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zapiekanka dla bratanka - pęczakowa ze szpinakiem, pomidorami i fasolą (wegańska)
Sałatka pęczakowo - fasolowa (wegańska)
Krokiety pęczakowo-grzybowe (ovo-wege)
zapiekanka z ziemniakow 2 (lakto-wege)
Zapiekanka Marasa (lakto-wege)
Zapiekanka z fasolką (bez ograniczeń)
zapiekanka jabłkowa (bez ograniczeń)
Zapiekanka "gołąbek" (wegańska)
Zapiekanka "zielono mi" (wegańska)
Zapiekanka warzywna (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas