7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Gotowane ziemniaki faszerowane szpinakiem

Średnia ocena: [4.666666666666667 z 3 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [3]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 1 osoby

2-3 duże ziemniaki
szpinak
sól
pieprz
przybranie: liście sałaty

sos czosnkowy:
tofu
mleko sojowe
czosnek

Przygotowanie:

Gotujemy ziemniaki w mundurkach (czyli ze skórką). Obieramy, dzielimy na połówki, każdą połówkę drążymy tak, żeby zostały cienkie ścianki.

Podczas gotowania ziemniaków dusimy szpinak na gęsto. Dodajemy do niego środki ziemniaków. Wydrążone połówki ziemniaków napełniamy farszem szpinakowym.

Przygotować sos miksując tofu, mleko sojowe i zmiażdżony czosnek. Układamy na płaskim talerzu liście sałaty, na nich faszerowane ziemniaki, polewamy wszystko sosem.

Wskazówki i uwagi:

Możemy również usmażyć plasterki gotowanych ziemniaków, przykryć je szpinakiem i zalać sosem z tofu.
Nadesłał(a) kimberlit, dnia: 2002-06-17 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Ja to jeszcze włożyłam do piekarnika a zamiast sosu czosnkowego, zrobiłam pieczarkowy :)
Też dobre :)
mena77 2012-05-05 12:16:15.669

Niezłe:)
Ja jednak mocniej doprawiłam szpinak( z czosnkiem i gałką muszkatołową) a zamiast proponowanego przez ciebie sosu zrobiłam z wydrążonych resztek ziemniaków sos Ajoli( z sola, pieprzem, czosnkiem i oliwą)
mammalin 2010-02-27 14:31:38.558

hmmmm, spróbujemy, spróbujemy. Baardzo ciekawy i smakowity przepis :-))
magda firlit 2002-06-17 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zapiekane pieczarki faszerowane szpinakiem i ziemniakami (lakto-wege)
Faszerowana papryka gotowana na parze (wegańska)
Ziemniaki ze szpinakiem po indyjsku (wegańska)
Kluski ze szpinaku i ziemniaków (wegańska)
Gotowane kabaczki faszerowane ryżem z pieczarkami i winegretem (wegańska)
Ziemniaki faszerowane grzybami i serem (lakto-wege)
Ziemniaki faszerowane włoszczyzną, zapiekane w kefirze (lakto-wege)
Ziemniaki z mangoldem (burakiem liściowym) lub szpinakiem (wegańska)
Ciszka po kaszubsku (gotowane "kotlety" z kaszy gryczanej i ziemniaków) (wegańska)
Bliny litewskie "Zemaicziu" (z gotowanych ziemniaków z farszem grzybowym) (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas