7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Zupa-krem pieczarkowa z dodatkiem zielonej papryki

Zupę podawać z grzankami zrumienionymi na maśle.

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

300 g pieczarek oczyścić
1 strąk zielonej papryki
30 g masła
25 g mąki pszennej
500 ml bulionu
250 ml nie homogenizowanej śmietanki kremowej
sól
biały pieprz

Przygotowanie:

Pieczarki oczyścić, obetrzeć papierem kuchennym, ew. opłukać, pokroić na plasterki. Paprykę przepołowić, usunąć nasadę szypułki, nasiona i białe przegrody nasienne. Strąk umyć, pokroić w wąskie paski

Paprykę dusić na maśle około 5 minut, dodać plasterki pieczarek, razem poddusić, mieszając oprószyć mąką pszenną, żeby trochę zagęścić. Wlać bulion i zagotować. Nie przerywając mieszania dodać śmietankę kremową, ponownie zagrzać, gotować około 5 minut na słabym ogniu. Doprawić do smaku solą i białym pieprzem.

Wskazówki i uwagi:

Przerobione na wege.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-07-03 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: AgataW
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pasta sojowa z dodatkiem zielonej papryki i pomidorów (wegańska)
Mus z zielonej papryki (wegańska)
Zupa krem z czerwonej papryki z mieloną kolendrą (wegańska)
Zupa-krem z sałaty z dodatkiem ryżu i groszku (lakto-wege)
Zupa-krem pieczarkowa z razowcem i ziemniakami (lakto-wege)
Zupa z zielonej soczewicy (wegańska)
Zielona zupa-krem ze świeżych ogórków z dodatkiem kiełków (wegańska)
Zupa z zielonej soczewicy z grzybkami (wegańska)
Zupa z zielonej soczewicy z pomidorami (wegańska)
Bakłażany kiszone z dodatkiem papryki i włoszczyzny (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas