7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

1 szklanka tartego razowego chleba
2 łyżki masła
4 jajka
4 łyżki cukru
5 dag rodzynek
cynamon
goździki
pół pojedynczej torebki proszku do pieczenia
1 kieliszek wina (ewentualnie)
masło do smarowania formy
bułka tarta

Przygotowanie:

Wysuszony i utarty chleb ucieramy z masłem. Osobno ucieramy żółtka z cukrem, dodajemy chleb, rodzynki, cynamon, mielone goździki i mieszamy. Następnie dodajemy proszek do pieczenia, pianę ubitą z 4 jajek i kieliszek wina.

Formę smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą, wkładamy masę. Po upieczeniu podajemy z bitą śmietaną.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-08-03 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia a uroda" Wanda Kosiorek (Agencja Wydawniczo-Usługowa "Emilia")
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Chleb pszenny razowy (wegańska)
Chleb razowy drożdżowy na miodzie (lakto-wege)
Granola z kawałków razowego chleba (wegańska)
Chleb razowy żytnio-pszenny na zakwasie (wegańska)
Chleb razowy pszenno-owsiany (na drożdżach) (wegańska)
Chleb razowy własnej roboty (na drożdżach) (wegańska)
Chleb razowy na drożdżach z orzechami i czterema nasionami (wegańska)
Szarlotka z chleba razowego co odrobinę świeżości zatracił (wegańska)
Legumina z maku (ovo-wege)
Legumina z soi (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas