7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Zapiekanka z obsmażanej cukinii, papryki i pomidorów



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 6 osób

1 cukinia
4 cebule
4 papryki
4 pomidory
4 łyżki mąki
oliwa do smażenia

10 łyżek tartego żółtego sera
sól
pieprz
czosnek
tymianek
2 łyżki oleju sojowego lub słonecznikowego

Przygotowanie:

Wszystkie warzywa (każde oddzielnie!) pokroić w plasterki, posolić, oprószyć mąką, obsmażyć na oliwie.

Następnie układać warstwami (cukinię, paprykę, cebulę i pomidory) każdą warstwę posypując serem i przyprawami. Po wierzchu posypać serem i skropić olejem. Zapiec. Podawać z sosami, ryżem, ziemniakami, surówkami.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-06-26 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku" Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

bardzo dobra jest ta zapiekanka
polecam :)
~Basia 2010-09-23 16:53:40.317

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Cukinia a'la provencale - zapiekanka warstwowa z pomidorami (lakto-wege)
Letnio-jesienna potrawka z cukinii albo kabaczka, pomidorów i papryki (wegańska)
Zapiekanka z fasoli, dyni i papryki (lakto-wege)
Surówka z pomidorów i papryki (wegańska)
Surówka z pomidorów, rzodkiewek i papryki (wegańska)
Papryki faszerowane bakłażanem z pomidorami (wegańska)
Zapiekanka z cukinii lub dyni i ryżu pod sosem warzywnym (lakto-wege)
Zapiekanka florentyńska - ze smażonej cukinii w mlecznej zalewie (bez ograniczeń)
Cukinia z pomidorami "zapiekana" w mikrofali (lakto-wege)
Zupa z cukinii z pomidorami i papryką (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas