7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Panierowana cukinia z sosem balsamiczno-miętowym

Średnia ocena: [5.0 z 2 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki:

6 małych cukini
1 jajko
sól
125 g tartej bułki
oliwa z oliwek do smażenia

sos:
3 łyżki octu balsamicznego
sok z wyciśniętej pomarańczy
sok z cytryny
łyżka oliwy
pieprz
posiekana świeża mięta

Przygotowanie:

Umyć cukinie, obciąć im końcówki i pokroić wzdłuż. Na talerzu rozlać jajko, wymieszać je widelcem z solą. Cukinie maczać w jajku i w tartej bułce, a następnie smażyć na rozgrzanej oliwie przez kilka minut, po obydwu stronach, aż do uzyskania złocistego koloru.

Przełożyć na papierowy ręcznik, który pozwoli na wsiąkniecie nadmiaru oliwy.

Ułożyć na talerzu, popieprzyć i polać wcześniej przygotowanym sosem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-06-22 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Uroda nr 7/2002
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Smażone panierowane plastry cukinii (ovo-wege)
Panierowana cukinia z żółtym serem (bez ograniczeń)
Tofuciki z sosem miętowym (lakto-wege)
Sos czosnkowo-miętowy na winie (wegańska+miód)
Sałatka cebulowa w sosie miętowym (wegańska)
Bakłażan z sosem jogurtowym z delikatnym aromatem miętowym (lakto-wege)
Grillowana cukinia z sosem jogurtowym (lakto-wege)
Spaghetti z czosnkowym sosem z cukinii (wegańska)
Zapiekanka z cukinii lub dyni i ryżu pod sosem warzywnym (lakto-wege)
Sos na pomidorze, cukinii i bakłażanie (do ziemniaków, makaronu) (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas