7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

likier miętowy

Średnia ocena: [4.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

1 l wodki lub spirytusu rozwodnionego do 42-45 st.
10 ziaren czarnego, świezo zmielonego pieprzu
1 gozdzik
3 duze bukiety swiezej miety (tylko liscie)
1m laska swiezej wanilii przekrojonej na pol
500 g cukru do zrobienia karmelu (1/3 szkl. wody)

Przygotowanie:

wlozyc liscie miety do alkoholu, dodac pieprz, gozdzik i wanilie.odstawic w chlodne, zacienione miejsce na 2 miesiace. po uplywie tego czasu zrobic syrop z cukru i wody (gotujac, nie mieszajac). ostudzic. przefiltrowac alkohol. uzyskac przezroczysty karmel (2 duze lyzki cukru na 1/3 szkl. wody, podsmazyc do otrzymania brazowego koloru. dodac do likieru, rozlac do butelek i odstawic na kilka tygodni.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-06-28 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Uroda nr 7/2002
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

napój miętowy (wegańska+miód)
Miętowe grzybki (wegańska)
Tofuciki z sosem miętowym (lakto-wege)
Deser bananowo-miętowy (wegańska)
Mrożona miętowa kawa (wegańska)
Kiwi w miętowym syropie (wegańska)
Miętowe pralinki z awokado (wegańska)
Miętowe puree z groszku (wegańska)
Sos czosnkowo-miętowy na winie (wegańska+miód)
Raita - indyjski dip miętowy (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas