7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Kotlety-opiekanki z ziemniaków



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

10 dużych ziemniaków
3 łyżki śmietany
3 jaja
sól
pieprz
otręby pszenne lub bułka tarta
olej słonecznikowy

Przygotowanie:

Ugotowane i ostudzone ziemniaki rozcieramy na masę, dodajemy śmietanę, jaja, solimy i pieprzymy. Całość mieszamy. Z masy formujemy podłużne kotleciki, otaczamy je w otrębach lub w bułce tartej i szybko smażymy na rozgrzanym oleju.

Wskazówki i uwagi:

Można polać np. sosem grzybowym lub jogurtem naturalnym zmieszanym z kilkoma łyżkami śmietany, natką i pietruszką. Całość posypujemy nasionami słonecznika i dyni.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-08-03 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia a uroda" Wanda Kosiorek (Agencja Wydawniczo-Usługowa "Emilia")
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kotlety z ziemniaków (wegańska)
Kotlety z ziemniaków panierowane (ovo-wege)
Kotlety z ziemniaków i soczewicy (wegańska)
Kotlety z ziemniaków "naturalne" lub smakowe (ovo-wege)
Kotlety z ziemniaków i twarogu wędzonego (bez ograniczeń)
Kotlety z kaszy gryczanej i ziemniaków (wegańska)
Kotlety z kaszy jęczmiennej i ziemniaków (wegańska)
Kotlety z cieciorki, ziemniaków i marchewki (wegańska)
Ciszka po kaszubsku (gotowane "kotlety" z kaszy gryczanej i ziemniaków) (wegańska)
Kotlety szpinakowe (ovo-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas