7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Peruwiańska pomidorówka "gazpacho" (wielowarzywna)



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 1 osoby

czerwona papryka
kilka różyczek brokuła
1 marchew
50 g fasoli czerwonej (z puszki lub ugotowanej)
50 g bobu
kostka sojowa

szklanka soku pomidorowego
sól ziołowa
pieprz ziołowy
szczypta ziół prowansalskich
natka pietruszki
koper

Przygotowanie:

Wszystkie składniki lekko podgotować (mają być trochę twardawe). Odsączyć wodę, dodać sok pomidorowy i przyprawić do smaku. Podgrzać wszystko z sokiem, nie gotować. Danie gotowe! Smacznego.

Wskazówki i uwagi:

Najlepiej gotować soję osobno, wybrać słodką marchew, nie gotować soku.
Nadesłał(a) autor anonimowy, dnia: 2002-07-05 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Kuchnia peruwiańska - zdrowa żywność
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

hmmmmm Gazpacho to hiszpanski chlodnik robiony z surowych wazyw. Ty proponujesz zupke na goraco o tej nazwie i pochodzaca z peru....... Pewno jest smaczna- wyproboje, ale nie bede nazywac jej ogorkowa, zurkiem ani gazpacho
autor anonimowy 2004-09-24 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pomidorówka (wegańska)
Placuszki wielowarzywne (bez ograniczeń)
Pomidorówka z mlekiem sojowym (wegańska)
Pomidorówka z pęczakiem i cukinią (wegańska)
Warstwowe gazpacho (wegańska & RAW)
Po prostu genialna wegańska pomidorówka (wegańska)
Pomidorówka - krem ze świeżych pomidorów (wegańska)
Pomidorówka z awokado na mleku kokosowym (wegańska)
Gazpacho - przepis ogólny (wegańska)
Gazpacho andaluzyjskie - pomidorowe (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas