7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Ziemnaczane placki parzone



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1 kg ziemniaków
1 mała szklanka mleka (zwykłego lub roślinnego)
sól
olej do smażenia

Przygotowanie:

Umyte ziemniaki ucieramy na tarce, zalewamy wrzącym mlekiem szybko mieszając, dodajemy sól do smaku. Na rozgrzany olej kładziemy łyżką ciasto, rozpłaszczamy je i smażymy z obu stron na rumiano. Doskonałe z chrzanem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-08-03 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia a uroda" Wanda Kosiorek (Agencja Wydawniczo-Usługowa "Emilia")
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Baba drożdżowa parzona (bez ograniczeń)
Kawa parzona po turecku (wegańska)
Puree ziemnaczane z kalafiorem zapiekane pod żółtym serem (lakto-wege)
Placki z kalarepki (ovo-wege)
Kabaczkowe placki I (ovo-wege)
Placek z jabłkami (wegańska)
Placek śliwkowy (bez ograniczeń)
Placki z jabłkami (ovo-wege)
placki żmudzińskie (bez ograniczeń)
Placek makowy (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas