7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Surówka szejka - z pomarańczy i papryki z melisą i miętą



Rodzaj diety: wegańska & RAW

Składniki:

3 pomarańcze
po 1 strąku czerwonej, żółtej i zielonej papryki
4 cebule
2 łyżki usiekanych listków melisy
1 łyżka usiekanych zielonych listków mięty
2 łyżki zielonych, wydrylowanych oliwek

pomarańczowy winegret:
3 łyżki oliwy
3 łyżki soku z cytryny
łyżeczka musztardy
ćwierć łyżeczki otartej skórki pomarańczowej [w polskich warunkach pomarańcza koniecznie musi być najpierw wyparzona]
sól
pieprz
szczypta cukru

Przygotowanie:

Składniki sosu dokładnie wymieszać, przykryć, wstawić do lodówki.

Składniki surówki kroimy w kostkę, mieszamy z miętą i melisą. Polewamy mocno schłodzonym sosem, dekorujemy oliwkami.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2002-07-28 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Herbatka z pl.rec.kuchnia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

ssssssssssssssssssssssssuper
~gdgdgd 2003-04-09 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Letnia sałatka owocowa z melisą i miętą (wegańska & RAW)
Buraczki z miętą - surówka (wegańska)
Marchewka z pomarańczą = surówka (wegańska)
Aromatyczna surówka z kapusty z rzodkiewkami i melisą (wegańska)
Surówka z papryki z cebulką (wegańska)
Surówka z pomidorów i papryki (wegańska)
Surówka z marchewki i pomarańczy z bakaliami (wegańska+miód)
Surówka z kapusty pekińskiej z papryką, kukurydzą i miętą (wegańska)
Surówka z kukurydzy, papryki i ogórków (ovo-wege)
Surówka z kalafiora i papryki z oliwkami (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas