7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Nadziewane bakłażany (z papryką i zieleniną)



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

2 bakłażany
2 cebule
1 czerwona papryka
1 zielona papryka
1 ostra papryka
kilka ząbków czosnku
4 pomidory
kilka łyżek oliwy z oliwek
2-3 łyżki soli
duży pęczek szczypiorku lub pietruszki
szklanka wywaru z jarzyn
pieprz, papryka, cukier (opcjonalnie)

Przygotowanie:

Baklazyany oczyscic, w odstepach co 1 cm odciac podluzne paski skorki, przeciac na pol, posypac sola i zostawic na kwadrans, nastepnie oplukac i osuszyc.
Cebule, papryki pokroisc w drobna kostke, przysmazyc na oleju wraz z siekanym czosnkiem i ostra papryka, nastepnie dodac obrane i oczyszczone pomidory, ziola, sol i pieprz i chwile dusic. Wypelnic farszem baklazany, reszte farszu polozyc na wierzch baklazanow, dodac wywar i wlozyc do nagrzanego piekarnieka na ok. pol godziny.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2002-08-18 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Kaliope z pl.rec.kuchnia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Papryka nadziewana amarantusem lub komosą ryżową (quinoą) z fasolą, pomidorami i zieleniną (lakto-wege)
Nadziewane bakłażany (z ryżem i włoszczyzną) (wegańska)
Papryka nadziewana pastą serową (lakto-wege)
Papryka nadziewana ryżem i fasolą (wegańska)
Papryka nadziewana serkiem wiejskim i serem owczym (lakto-wege)
Papryka nadziewana kukurydzą z serem, dymką i pomidorami (lakto-wege)
Papryka nadziewana mocno warzywowa i taka szaleńczo aromatyczna (lakto-wege)
Papryka nadziewana ryżem, z sosem pomidorowym (wegańska)
Papryka nadziewana pomidorowo-czosnkowym granulatem sojowym (wegańska)
Papryka nadziewana grochem i pesto z rukoli (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas