7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Nadziewany kabaczek

Bardzo ladnie wyglada, jak sie to pokroi i sa eleganckie
plasterki.




Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

kabaczek
cebula
czosnek
pieczarki
pasta pomidorowa/sok pomidorowy
majeranek
oliwa/olej

Przygotowanie:

Kabaczka NIE obierac.
obsmażyć cebule, czosnek, pieczarki. Jak sie zbrazowi dodac pasty pomidorowej. Podsmazyc. Dodac DUZO majeranku, s/p. Dodac troche soku pomid albo pasty pomid plus wody - ma byc geste. Tym nadziac wybebeszonego kabaczka (czyli zostala kabaczkowa rura). Wlozyc do blaszki na keks (o ile kabaczek nie za gruby, jak za gruby, to znalezc jakies naczynie, gdzie sie zmiesci!). Posmarowac pasta pomid i oliwa/olejem, podlac troche sokiem pomid, przykryc folia, piec w dosc goracym piekarniku, az kabaczek bedzie miekki. Mozna go odkryc, zeby sos odparowal, jesli tego nie zrobil..

Mozna zrobic szybciej - pokroinc kabaczka na grube plastry,
ulozyc teraz z kolei w plaskim zaroodpornym naczyniu, porozrzucac farsz na plastry i piec (bedzie szybciej).
Nadesłał(a) pat, dnia: 2002-08-10 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Krysia Thompson (KrysiaT@happyspider.fsnet.co.uk) z pl.rec.kuchnia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

kabaczek nadziewany serem żółtym i warzywami (bez ograniczeń)
Kabaczek zapiekany z cebulą (ovo-wege)
Smażony kabaczek + jajko (ovo-wege)
Pieczony kabaczek, cukinia lub patison (wegańska)
Kabaczek z grilla z czosnkiem i sezamem (wegańska)
Pieczona cukinia / kabaczek / patison (wegańska)
Nadziewane portobello (wegańska)
Brukiew nadziewana (lakto-wege)
Rogaliki nadziewane (bez ograniczeń)
Sałatka Złocista (ryżowa z dynią lub kabaczkiem i bakaliami) (ovo-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas