7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Zupa (semi)krem z zielonego groszku z odrobiną czosnku



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 2 osób

600 g zielonego groszku (mrożonego lub świeżego)
1 cebula dymka
1 ząbek czosnku
1 łyżka oleju do smażenia
2 niepełne szklanki bulionu warzywnego
2 łyżki soku z cytryny
pół szklanki mleka (zwykłego chudego lub roślinnego)
świeża mięta albo natka
sól
pieprz

Przygotowanie:

Cebulę i czosnek posiekać, dodać groszek i razem poddusić na łyżce oleju. Zalać bulionem, dodać sok cytrynowy. Gotować na małym ogniu 10 minut.

Wyjąć łyżką cedzakową połowę groszku, resztę zmiksować w zupie. Dodać resztę groszku, mleko i listki mięty lub natki, zagotować, przyprawić.
Nadesłał(a) Renata, dnia: 2000-07-29 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Super Linia nr 8/2000 - miesięcznik promujący zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa-krem z groszku zielonego (lakto-wege)
Zupa krem z groszku zielonego i włoszczyzny, zabielana (bez ograniczeń)
Bakłażanowy krem (pasta) z orzechami włoskimi i odrobiną czosnku (wegańska)
Zupa-krem z zielonego groszku z miętą i mlekiem kokosowym (wegańska)
Zielona zupa-krem jarzynowa z zielonymi szparagami i groszkiem (wegańska)
Zielona zupa (ze szpinakiem i groszkiem) (ovo-wege)
Krem z zielonego groszku, brokułów i awokado (wegańska)
Pycha pasta z awokado i jajka z odrobiną czosnku (ovo-wege)
Kabaczki duszone z mirabelkami i odrobiną czosnku (wegańska)
Pieczarki duszone z winem i odrobiną czosnku (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas