7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1 kg mąki
4 dkg drożdży
sól
ew. kminek

Przygotowanie:

Drożdże rozbić w letniej wodzie. Zagnieść z mąką i wodą ciasto gęstości jak na kluski.

Formować obwarzanki, wrzucać do osolonego wrzątku, a gdy wypłyną kłaść na blachę wysypaną mąką. Żeby były ładne i rumiane można posmarować je solą i kminkiem rozdrobnionym z wodą z dodatkiem odrobiny mąki.

Włożyć do piekarnika.
Nadesłał(a) dafney, dnia: 2002-08-18 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: zasłyszany
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

obwarzanek to kanapka..? ;)
autor anonimowy 2006-08-13 00:00:00.0

nie rozumiem twojego przepisu szczerze mowiac jest do bani
~Mariusz 2005-11-16 00:00:00.0

Przepis ogólnie mozliwy ale malo dokladny nie pisze w jakiej temperaturze piec i ile czasu.
~MARTYNA 2004-11-03 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Obwarzanki serowe (kółeczka twarożkowe) (bez ograniczeń)

Nowości:

Kotlety z zielonej soczewicy (wegańska)
Makaron z dynią i pieczarkami (lakto-wege)
Ostra soczewica na pomidorach (wegańska)
Indyjski miszmasz z batatem (wegańska)
Biszkopciki jaglane (bezglutenowe) (wegańska)
Qatayef - drożdżowe placuszki z Egiptu (lakto-wege)
Ciasto orkiszowo-owsiane z owocami (wegańska)
Hawajska surówka (wegańska)
Grofu, czyli tofu z grochu (wegańska)
Białe papryki z nadzieniem soczewicowo ryżowym w sosie pomidorowym (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas