7718 przepisów wegetariańskich
w tym 4909 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

1 kg mąki poznańskiej
20 dag cukru
1/2 szkl. oleju
5 dag drożdży
mleko
4 jaja
sól
10 dag dyni mielonej (pestek)
1 łyżka zarodków pszennych
1 łyżka kiełków pszenicy
1 łyżka mąki sojowej
2 łyżki otrąb

Przygotowanie:

Z kilku łyżek mąki, drożdży, ciepłego mleka i 1 łyżki cukru sporządzić rozczyn. Do wyrośniętego rozczynu dodać pozostałe składniki, dokładnie wyrobić ciasto. Pozostawić do wyrośnięcia.

Ciasto uformować, włożyć do wysmarowanej olejem i wysypanej otrębami blaszki, upiec.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-08-20 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku" Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

sałatka z sucharków (bez ograniczeń)
Chrupkie grzanki (sucharki) orzechowe (ovo-wege)

Nowości:

Pasta do pieczywa dla sceptyków tofu (wegańska)
"Tofu" domowe z białej fasoli (wegańska)
Omlet bez jajek, najlepszy (z mąki z ciecierzycy) (wegańska)
Barszcz zakarpacki (lakto-wege)
Orientalna brukselka z mlekiem kokosowym (wegańska)
Zupa z cukinii i jarmużu (wegańska)
Proste naleśniki z bananem i kakao (wegańska)
Komosa na czerwono (wegańska)
Niebiańska Tarta Gruszkowo Jabłkowa (lakto-wege)
Proste burgery soczewicowo-jaglane (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas