7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Napój jabłkowo-ziołowy z dziką różą



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

2 jabłka
20 g owoców dzikiej róży
2 łyżki ziół:
- kwiat czarnego bzu
- kwiat lipy
- liście malin
- liście czarnej porzeczki
- liście melisy
miód [lub słód lub inne słodziszcze]

Przygotowanie:

Z jabłek i owoców dzikiej róży ugotować odwar. Do wrzącego odwaru wsypać zioła i pod przykryciem utrzymywać ok. 10 minut lub dłużej. Odcedzić, osłodzić do smaku.

Wskazówki i uwagi:

Zioła można zaparzyć na noc, a pić w dniu następnym.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-08-19 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku" Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sos chrzanowy z powidłami z dzikiej róży (wegańska)
Napój pomarańczowo-jabłkowy (wegańska & RAW)
Napój aroniowo-jabłkowy z miętą (wegańska)
Orzeźwiający napój jabłkowy z kardamonem i imbirem (wegańska)
Napój życia i młodości (z sokiem jabłkowym i morelami suszonymi) (lakto-wege)
Herbatka z różą (wegańska)
Mus z kiwi z różami ananasowymi (wegańska)
Marmolada z owoców róży i pomidorów (wegańska)
Sos ziołowy 1 (lakto-wege)
Omlet ziołowy (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas