7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Gotowane pory z sosem winegret



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 6 osób

12 porów (białe części)
sól
cukier

sos:
4 łyżki oleju
sok z cytryny
sól
pieprz

Przygotowanie:

Przygotowane pory naciąć wzdłuż na 4 części, wypłukać. Włożyć do niewielkiej ilości wrzącej, osolonej i ocukrzonej wody, ugotować. Osączyć z wody, ułożyć na półmisku.

Sok z cytryny rozetrzeć z olejem, dodać sól i pieprz. Polać pory. Podawać na ciepło lub na zimno.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-08-25 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku" Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Gotowane pory z sosem winegret z gorczycą (wegańska)
Pory zapiekane w białym sosie (lakto-wege)
Pory w sosie balsamicznym na zimno (wegańska)
Surówka: kapusta z sosem winegret (wegańska & RAW)
Sos winegret (vinegrait, vinaigrette) (wegańska)
Wieloowocowy sos vinaigrette (winegret) (wegańska)
Balsamiczny sos winegret do sałat (wegańska)
Sos do sałaty(-ki) z octem balsamicznym i czosnkiem (winegret) (wegańska)
Gotowane ogórki w sosie musztardowym (wegańska)
Makaron gotowany w sosie pomidorowym (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas