7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Selery duszone w mleku, aromatyzowane cytryną



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 6 osób

1 kg selerów
2 łyżki oleju do smażenia
skórka i sok z cytryny
sól
pieprz
cukier
1 łyżka mąki
1 szkl. mleka (zwykłego lub roślinnego)
natka do posypania

Przygotowanie:

Selery ugotować, obrać, pokroić w paseczki, włożyć do rondla na olej, poddusić z przyprawami, zalać zawiesiną z mąki i mleka, zagotować, doprawić do smaku. Przed podaniem posypać natką.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-08-25 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku" Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Buraki duszone w mleku, z zasmażką i skórką cytryny (wegańska)
Na upalne lato: woda aromatyzowana cytryną (wegańska & RAW)
Sos chlebowy na mleku, aromatyzowany goździkami (lakto-wege)
Serca karczochów gotowane (duszone) z plastrami cytryny (wegańska)
Seler duszony z pomidorem (lakto-wege)
Wykwintna kapusta duszona na mleku (wegańska)
Marchewka duszona z selerem naciowym (wegańska)
Owies duszony w mleku z kapustą i grzybami (wegańska)
Lemoniada z miodem aromatyzowana anyżem (wegańska+miód)
Lazania (lasagne) z marchewką duszoną z selerem oraz mnóstwem sera (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas