7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Napój wielowarzywny kiszony z kminkiem (4-dniowy)



Rodzaj diety: wegańska & RAW

Składniki:

1 kg buraków ćwikłowych
1 seler
3 marchewki
3 pietruszki
1/2 główki czosnku
1 łyżka kminku
sól
cukier
skórka razowego chleba (na zakwasie)

Przygotowanie:

Warzywa obrane i pokrojone w plasterki ułożyć w garnku kamiennym, zalać przegotowaną, osoloną wodą, dodać skórkę razowego chleba, przycisnąć talerzykiem porcelanowym lub szklanym, przykryć gazą, pozostawić w temp. pokojowej do zakiszenia.

Po ok. 4 dniach zlać, dodać sól i cukier do smaku.

Wskazówki i uwagi:

Można podawać zamiast zupy.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-08-25 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku" Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Napój wielowarzywny kwaszony (3-dniowy) (wegańska)
Surówka z kapusty kiszonej z kminkiem (wegańska)
Farsz z soczewicy z ogórkami kiszonymi i kminkiem (wegańska)
Napój z dyni i kiszonych ogórków (wegańska)
Pomidorek (napój z sokiem z kiszonej kapusty) (wegańska)
Placuszki wielowarzywne (bez ograniczeń)
Chleb serowy z kminkiem (lakto-wege)
Zupa chlebowa z kminkiem (lakto-wege)
Sos cebulowy z kminkiem (wegańska)
Podpiekane ziemniaki z kminkiem (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas