7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Surówka curry z kapusty, cykorii, groszku i marchewki z kiełkami

Przepis Mai Błaszczyszyn.



Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki:

kapusta chińska (bok choy lub pekińska) lub włoska
sałata
cykoria
groszek
marchew
kiełki (np. soi lub mung)

sos:
3-4 łyżki majonezu
2 łyżki soku z cytryny
2-3 łyżeczki miodu
1,5 łyżeczki curry lub przyprawy chińskiej 5 smaków
1-2 łyżeczki posiekanej bazylii
sól
pieprz

Przygotowanie:

Sos przygotować wcześniej i odstawić. Poszatkować kapustę. Dodać porwane na kawałki liście sałaty, cykorię, groszek, marchew i kiełki. Wymieszać składniki. Polać przygotowanym sosem tuż przed podaniem na stół.

Wskazówki i uwagi:

Przerobione na wege.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-09-07 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Scenariusze przyjęć" - pod redakcja Alicji Filochowskiej-Pietrzyk, Dziennikarska Spółdzielnia Wydawnicza "Kobieta i życie", 1992, seria "Poradnik Pani"
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Surówka z cykorii z grejpfrutem i kiełkami (wegańska)
Surówka z białej kapusty i marchewki (wegańska)
Surówka z kapusty z fenkułami i kiełkami fasoli mung (ovo-wege)
Surówka z kapusty świeżej lub kiszonej z różnymi kiełkami (wegańska)
Surówka uśmiechnięta :) z kapusty, rzodkiewki, marchewki i jabłka (lakto-wege)
Surówka z kapusty pekińskiej, pomidorów i groszku (wegańska & RAW)
Surówka z cykorii z jabłkiem, ogórkiem kiszonym i kapustą kiszoną (wegańska)
Surówka z cykorii, najprostsza (wegańska)
Surówka z kapusty pekińskiej z rzodkiewką, ogórkiem, groszkiem i kukurydzą (wegańska)
Surówka z marchewki z miodem (wegańska+miód)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas