7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Krówka Marychny



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

Ciasto:
1 kostka masła,
1 szklanka cukru,
1/2 szklanki mleka,
2 łyżki kakao,
2 szklanki mąki,
1 łyżeczka proszku,
3 jaja

Masa twarogowa:
30 dkg twarogu,
2 łyżki kaszy manny,
2 jaja,
1/2 szklanki cukru,
zapach.

Przygotowanie:

Ciasto: Zagotować masło, cukier, mleko i kakao. Do przestudzonej masy dodać jaja, mąkę z proszkiem, wymieszać i przełożyć do średniej wielkości tortownicy.

Masa twarogowa: Zmielony twaróg wymieszać z cukrem, jajami i kaszą. Dodać zapach - wymieszać. Na surowe ciasto w tortownicy klaść łyżką masę serową w różne placki. Wstawić do piekarnika i upiec.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-09-09 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, podała Maria Urbanczyk Maria.Urbanczyk@geokrak.com
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Krówki (lakto-wege)
Krówki - ciągutki (lakto-wege)
Muffinki "krówki-makówki" (lakto-wege)
Domowe krówki z sezamem (lakto-wege)
Wegańskie krówki ciągutki (wegańska)
Szyszki z ryżu dmuchanego, toffi i krówek (bez ograniczeń)
Szyszki z ryżu dmuchanego, toffi i krówek 2 (bez ograniczeń)

Nowości:

Orientalna brukselka z mlekiem kokosowym (wegańska)
Zupa z cukinii i jarmużu (wegańska)
Proste naleśniki z bananem i kakao (wegańska)
Komosa na czerwono (wegańska)
Niebiańska Tarta Gruszkowo Jabłkowa (lakto-wege)
Proste burgery soczewicowo-jaglane (wegańska)
Surówka z mizuny w lekkim winegrecie (wegańska)
Domowa zupka instant (wegańska)
Dynia z papryką (wegańska)
Rosół z brukselką (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas