7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Giardiniera - pomidory marynowane

Kuchnia włoska. Marynowane w oliwie warzywa to klasyka piknikowego stołu. Doskonałe jako przystawka, dodatek do sałatek i kanapek.



Rodzaj diety: wegańska & RAW

Składniki:

1 kg małych słodkich pomidorów
5 liści laurowych
1 łyżka ziół prowansalskich
150 ml oliwy
5 łyżek octu winnego
3 ząbki czosnku
1 łyżeczka kolendry
1 łyżeczka soli
1/2 łyżeczki pieprzu
czarne oliwki

Przygotowanie:

Umyj starannie pomidory i ostrym nożem natnij na krzyż skórkę na czubku. Włóż je do słoika razem z liśćmi laurowymi.

Utrzyj zioła prowansalskie, oliwę, ocet, zmiażdżony czosnek i pozostałe przyprawy. Wlej do słoika, trzymaj przez całą noc w lodówce.

Wskazówki i uwagi:

Podawaj np. z pokrojoną w plasterki mozarellą i czarnymi oliwkami na kromkach bułki lub jako mini-szaszłyki na wykałaczkach.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-11-02 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Pani nr 10/2002
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

ale mozarella nie jest weganska! ;P wiec coz to za niemoralne propozycje podania w dziale dla wegan!
~Izka 2006-10-22 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Giardiniera - pieczona papryka w marynacie (wegańska)
Makaronowa sałatka "włoska" z suszonymi pomidorami i czosnkiem marynowanym (wegańska)
Grzybki marynowane (wegańska)
Marynowane grzybki (wegańska)
Marynowane rzodkiewki (wegańska & RAW)
Tofu marynowane z przyprawami (wegańska)
Warzywa marynowane na grillu (wegańska)
Marynowana czerwona cebula (wegańska)
Marynowane ogórki z sezamem (wegańska)
Kalafior marynowany (w słoikach) (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas